FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luci u Omišlju Papino ime

RIM, 9. lipnja 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. prihvatio ježelju općine Omišalj i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Omišljuda se njegovim imenom nazove omišaljska luka u kojoj se 5. lipnjaprošle godine, u sklopu svojega pastirskog pohoda Hrvatskoj ukrcao nakatamaran Juditu i krenuo u Rijeku, objavio je u srijedu Radio -Vatikan, pozivajući se na Državno tajništvo Svete Stolice.
RIM, 9. lipnja 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. prihvatio je želju općine Omišalj i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Omišlju da se njegovim imenom nazove omišaljska luka u kojoj se 5. lipnja prošle godine, u sklopu svojega pastirskog pohoda Hrvatskoj ukrcao na katamaran Juditu i krenuo u Rijeku, objavio je u srijedu Radio - Vatikan, pozivajući se na Državno tajništvo Svete Stolice.

Krčkom biskupu Valteru Županu dopis o tom prihvaćanju uputio je nadbiskup Leonardo Sandri, zamjenik za opće poslove Državnog tajništva Svete Stolice. Prihvaćanje te želje Omišlja svjedočanstvo je Papine "posebne skrbi za ljubljenu hrvatsku zemlju i dubokih veza što još iz davnih stoljeća postoje između Petrovih nasljednika i hrvatskoga naroda", piše u dopisu. Ističe se također "žarka želja Svetoga Oca da njegove riječi, što ih je izgovorio za vrijeme svojega boravka u Crkvi u Hrvata, budu tamo i poticaj za stalnu vjernost Evanđelju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙