FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: ČETVERCU NAJVEĆE ŠANSE

ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Tko će se pridružiti braći Skelin odhrvatskih veslača na Olimpijskim igrama u Ateni, odgovor će datiregata u Luzernu (13-16. lipnja). Hrvatska u Luzern ide sa tri posade- Mirna-Rajle Brođanac u samcu, četverec bez kormilara i osmerac.
ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Tko će se pridružiti braći Skelin od hrvatskih veslača na Olimpijskim igrama u Ateni, odgovor će dati regata u Luzernu (13-16. lipnja). Hrvatska u Luzern ide sa tri posade - Mirna-Rajle Brođanac u samcu, četverec bez kormilara i osmerac.

Prema riječima direktora reprezentacije Igora Čulina, najveće šanse za plasman u Atenu ima četverac u sastavu Marko Dragičević, Igor Boraska, Petar Milin i Damir Vučićić. U konkurenciji je devet posada, a OI u Ateni će izboriti dvije najbolje. Uz Hrvate tu su Češka, Danska, Egipat, Francuska, Grčka, Litva, Nizozemska te Srbija i Crna Gora. "Rezultati četverca su blizu konkurenciji i na kraju sve će ovisiti o formi u kojoj će biti tog trenutka", smatra Čulin. Najveći konkurenti hrvatskoj posadi bit će Danci, Nizozemci, Česi i Francuzi. Eliminacije su 13. lipnja, dan kasnije je repesaž, a finale je 15. lipnja.

Osmerac je, kaže Čulin, najveća nepoznanica. Nakon lošeg rezultata na prvoj regati Svjetskog kupa u Poznanu osmerac je bio raspušten i formiran je četverac. No, prošlog tjedna je vodstvo reprezentacije ipak odlučilo sastaviti novi osmerac i s njime pokušati proboj u Atenu. U sastavu novog osmerca su članovi iz bivšeg sastava Mario Vekić, Oliver Martinov, Danijel Bajlo, Branimir Vujević i kormilar Silvije Petriško, kojima su se pridružili Petar Lovrić, Ivan Rebić, Frane Niseteo te Hrvoje Marić. Hrvatskoj posadi konkurenti u Luzernu će biti osmerci Egipta, Nizozemske, Poljske i Rumunjske. Atenu će izboriti dvije najbolje posade. Najveći su favoriti Rumunji, a slijede Nizozemci. Budući da je u konkurenciji samo pet posada vozit će se jedna (finalna) utrka i to 15. lipnja.

Najteži zadatak je pred svjetskom viceprvakinjom u lakim samicama Mirnom Rajle-Brođanac, budući da ne nastupa u svojoj disciplini. Lake samice nisu olimpijska disciplina i jedini način da vidi Atenu je da to pokuša izboriti u samcu. U Luzernu će vizu za OI pokušati izboriti 14 veslačica, a samo tri najbolje će vidjeti Olimpijadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙