FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SLOVENIJA MORA POMOĆI HRVATSKOJ PRI RJEŠAVANJU PROBLEMA NELEGALNE GRADNJE

ZAGREB,9. lipnja(Hina) - Iako problem nelegalne gradnje postoji i uSloveniji, u Hrvatskoj je mnogo složeniji - između ostalog i zato štoje Zagreb krenuo rješavati to pitanje stihijski, kampanjski i nevodeći računa o tome da su neki vlasnici plaćali poreze za svojeobjekte sagrađene na crno, podsjeća "Delo".
ZAGREB,9. lipnja(Hina) - Iako problem nelegalne gradnje postoji i u Sloveniji, u Hrvatskoj je mnogo složeniji - između ostalog i zato što je Zagreb krenuo rješavati to pitanje stihijski, kampanjski i ne vodeći računa o tome da su neki vlasnici plaćali poreze za svoje objekte sagrađene na crno, podsjeća "Delo".

Slovenija je odlučno počela rješavati to pitanje prije deset godina odlučno uhvatila tog problema pa je 7000 od 10.000 ilegalnih objekata legalizirano, za 2.000 još se vode sudski sporovi, a srušeno je oko 900 objekata, napominje ljubljanski list.

"Slovenija bi Hrvatskoj najefikasnije pomogla da zaustavi gradnju na crno tako da se njeni građani u inozemstvu prestanu ponašati neeuropski i da ne čine nešto što ne bi činili ni u Sloveniji", upozorava "Delo".

Hrvatska bi pak sa svoje strane morala usvojiti strategiju, cjelovit plan i zakon na temelju kojeg bi počela uvoditi red na tom području jer će u protivnom posredovati dojam nesređene države u kojoj je sve moguće, napominje ljubljanski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙