FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SRIJEDU 9. LIPNJA

ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu 9. lipnja.
ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu 9. lipnja.

MADRID - Drugi i završni dan posjeta hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula Španjolskoj. Žužul će se u srijedu sastati s domaćinom, španjolskim ministrom vanjskih poslova Miguelom Angelom Moratinosom, a glavne teme razgovora, prema najavama, trebali bi biti procesi približavanja Hrvatske Europskoj uniji i NATO-u. Uz to će biti riječi i o stanju u regiji jer, kako se doznaje iz diplomatskih izvora, Moratinosa koji je osamdesetih godina bio u diplomatskoj službi u Beogradu, osobito zanima mišljenje hrvatskog ministra o tim pitanjima. Ministar Žužul tijekom dana trebao bi se sastati i sa španjolskim gospodarstvenicima.

WASHINGTON - Hrvatski ministar financija Ivan Šuker i guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski u posjetu Međunarodnom monetarnom fondu gdje bi trebali razgovarati o novom stand-by aranžmanu MMF i Hrvatske (posjet traje do 10. lipnja).

SEA ISLAND, Georgia - Čelnici zemalja G-8 susrest će se s iračkim privremenim predsjednikom Ghazijem Ajilom al-Yawerom te čelnicima Turske, Afganistana, Alžira, Bahreina, Jordana i Jemena. Bit će govora o gospodarskim i demokratskim reformama na širem prostoru Bliskog istoka te kako obnova Iraka može tome pridonijeti.

MOSTAR - Nastavlja se suđenje u Županijskom sudu skupini konjičkih Bošnjaka optuženih za ratne zločine počinjene nad Srbima u Konjicu 1992. godine. Suđenje je počelo u prvoj polovici svibnja kada je saslušano više svjedoka optužbe, a za nastavak suđenja u srijedu najavljeno je saslušanje svjedoka obrane. Suđenje se održava u Mostaru uz suglasnost Haaškog suda.

Dežurni urednici:

Noć: Tomislav Rubić

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Sonje Djerasimović/Duška Gerić Koren

Navečer: Maša Taušan

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙