FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dragovoljci Domovinskog rata podupiru prijedlog j. kosor o reprogramu zajmova

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) Zajednica udruga hrvatskih dragovoljacaDomovinskog rata potpuno podupire nastojanje ministrice obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor oreprogamiranju zajmova za samozapošljavanje koje su uzeli nezaposlenibranitelji od Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) 1997.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata potpuno podupire nastojanje ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor o reprogamiranju zajmova za samozapošljavanje koje su uzeli nezaposleni branitelji od Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) 1997.

"Taj je prijedlog prihvatljiv za zajmoprimce" od kojih je "95 posto u nezavidnu egzistencijalnom položaju jer se, opterećeni zajmovima, nalaze na zavodu za zapošljavanje", priopćila je danas Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Reprogram je vrlo povoljan jer omogućuje poček otplate s 31. srpnjem 2009. te ukidanje dosadašnjih zateznih kamata i 20-godišnju otplatu bez kamata, kaže se u priopćenju.

Jadranka Kosor je 4. lipnja izjavila da će Ministarstvo od Vlade zatražiti da na sljedećoj sjednici donese odluku o reprogramiranju otplate zajmova koje nezaposleni branitelji sada ne mogu vraćati.

Riječ je o zajmovima od po 90 tisuća kuna koje je uzelo oko tri tisuće hrvatskih branitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙