FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obavijest korisnicima - ispravak vijesti HNA 5793 "Milanska skala otvara ..."

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravaka udanašnju Hininu vijest HNA 5793 "Milanska skala otvara u Lisinskomkoncertnu sezonu 2004./2005.", u prvi odjeljak koji počinje "Filharmonijski orkestar milanske Scale (...)" i završava "(...)konferenciji za novinstvo".
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravaka u današnju Hininu vijest HNA 5793 "Milanska skala otvara u Lisinskom koncertnu sezonu 2004./2005.", u prvi odjeljak koji počinje "Filharmonijski orkestar milanske Scale (...)" i završava "(...) konferenciji za novinstvo".

Ispravljenu vijest objavljujemo u cjelosti:

"MILANSKA SKALA OTVARA U LISINSKOM KONCERTNU SEZONU 2004./2005."

Filharmonijski orkestar milanske Scale i ove će godine, 4. l i s t o p a d a, zahvaljujući Zagrebačkoj banci i UniCredit Groupu, nastupiti u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Koncertom će ravnati jedan od najuspješnijih korejskih dirigenata mlađe generacije Myung-Whun Chung koji nastupa sa značajnim svjetskim orkestrima poput Berlinske i Bečke filharmonije, simfonijskim orkestrima u Bostonu i Chicagu, Metropolitan Operom, Filharmonijom u New Yorku, te orkestrima u Clevelandu i Philadelphiji.

Kako je najavila Vesna Ledić iz Zagrebačke banke, na programu će biti Beethovenova 5. simfonija, Ravelov Daphnis et Chloe Suite 1 i 2, te Straussov Koncert za obou i orkestar, uz solista Francesca di Rosa. Cjelokupni prihod namijenjen je u humanitarne svrhe.

Predstavljajući program nove sezone u Lisinskom 2004./2005., umjetnički producent Tonči Bilić rekao je kako će tradicionalni ciklus "Lisinski subotom" ponuditi 13 koncerata. U sklopu njega gostovat će četiri velika simfonijska orkestra - Budimpeštanski festivalski orkestar, Haški rezidencijalni orkestar, Simfonijski orkestar bečkog radija i Škotski kraljevski nacionalni orkestar, a izvodit će se najljepša djela klasične orkestralne literature.

Posebno je zanimljiva Audijencija - ciklus koncerata na violini King, koji se organizira u suradnji s HAZU-om, a u sklopu kojega će biti održana četiri koncerta na toj violini.

U predstojećoj sezoni Lisinski organizira i druge cikluse, kao što je Jazz ciklus, Mladi u Lisinskom, te niz drugih zanimljivosti za ljubitelje klasične glazbe.

UREDNIŠTVO HINE

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙