FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIBANI PREUZELI ODGOVORNOST ZA UBOJSTVO 14 AMERIČKIH VOJNIKA NA ISTOKU AFGANISTANA

ISLAMABAD, 8. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Talibanski pobunjenicipreuzeli su odgovornost za ubojstvo 14 američkih vojnika u noćnomnapadu na istočnu afganistansku pokrajinu Paktiku, objavila je uutorak afganistanska islamska novinska agencija AIP.
ISLAMABAD, 8. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Talibanski pobunjenici preuzeli su odgovornost za ubojstvo 14 američkih vojnika u noćnom napadu na istočnu afganistansku pokrajinu Paktiku, objavila je u utorak afganistanska islamska novinska agencija AIP.

Glasnogovornik talibana muftija Latifullah Hakeemi reka je za AIP da su četrnaestoricu američkih vojnika ubili radikalni islamisti u napadu iz zasjede na konvoj u ponedjeljak navečer kraj mjesta Warzakhuwa.

Hakeemi je još rekao da su talibani odgovorni i za eksploziju što se u ponedjeljak dogodila u pokrajini Uruzganu, kad je poginuo jedan američki vojnik, a još su dvojica ranjena.

Američke i afganistanske snage love odbjegle pristaše svrgnutoga talibanskoga režima u istočnim i južnim dijelovima Afganistana.

Više od devedeset američkih vojnika ubijeno je u Afganistanu od 2001. kad su svrgnuti talibani koji su proglasili džihad, sveti rat protiv stranih snaga, humanitaraca i pristaša predsjednika Hamida Karzaija koji uživa američku podršku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙