FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KANDAHAR: NAJMANJE 20 TALIBANA UBIJENO U VOJNOJ OPERACIJI

KABUL, 26. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Najmanje 20 talibana ubijeno je uutorak u provinciji Kandahar, na jugoistoku Afganistana, u zajedničkojoperaciji afganistanske provladine milicije i američke vojske, saznajese u srijedu iz afganistanskog vojnog izvora.
KABUL, 26. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Najmanje 20 talibana ubijeno je u utorak u provinciji Kandahar, na jugoistoku Afganistana, u zajedničkoj operaciji afganistanske provladine milicije i američke vojske, saznaje se u srijedu iz afganistanskog vojnog izvora.

"Naše su snage počele jučer popodne operaciju u okrugu Arghestan (oko 100 km jugoistočno od grada Kandahara)", kazao je dužnosnik informativne službe provincije dr Abdullah Laghmanai.

"Snage koalicije pružile su nam zračnu potporu, nijedan američki vojnik nije djelovao na tlu. Najmanje 20 talibana ubijeno je, među kojima dva zapovjednika Qari Faizullah i Qari Ali Mohammad, odgovorni za talibanske aktivnosti u tom području", izjavio je Laghmanai.

"Operacija se nastavlja i jutros. Prema našim informacijama, oko 200 talibana nalazi se u toj zoni i trenutno pokušava pobjeći prema Pakistanu, mi ih pratimo", istaknuo je on.

Te informacije nisu potvrđene iz američkog vojnog izvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙