FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIVŠI RUANDSKI PREDSJEDNIK BIZIMUNGU OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORA

KIGALI, 7. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Bivši ruandski predsjednik PasteurBizimungu u ponedjeljak je u Kigaliju osuđen na 15 godina zatvora zbog"utaje proračunskog novca, poticanja na građanski neposluh izločinačko udruživanje", javio je AFP.
KIGALI, 7. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Bivši ruandski predsjednik Pasteur Bizimungu u ponedjeljak je u Kigaliju osuđen na 15 godina zatvora zbog "utaje proračunskog novca, poticanja na građanski neposluh i zločinačko udruživanje", javio je AFP.

"Pasteuru Bizimungi odredio sam kaznu od pet godina zatvora zbog utaje sredstava, pet godina za poticanje građanskog neposluha i pet godina za zločinačko udruživanje", objasnio je presudu predsjednik sudskog vijeća Fred Mulindwa.

Bivši ministar prometa Charles Ntakirutinka dobio je deset godina zatvora, jer nije bio optužen za utaju, već po druge dvije točke, a oba bivša političara oslobođena su optužbi za ugrozu državne sigurnosti, rekao je sudac.

Još šest suoptuženih osoba dobilo je po pet godina zatvora, za zločinačko udruživanje.

Bizimungu je bio predsjednik Ruande od 1994. do 2000. godine. Uhićen je dvije godine nakon napuštanja dužnosti predsjednika države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙