FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FESTIVAL "ROCK IN RIO" PRIVUKAO 385 TISUĆA GLEDATELJA U LISABONU

LISABON, 7. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Glazbeni festival "Rock in Rio"organiziran u Lisabonu, po prvi puta izvan Brazila, i završen u noći snedjelje na ponedjeljak koncertom britanskog glazbenika Stinga,privukao je 385 tisuća gledatelja tijekom šest dana, priopćili suorganizatori.
LISABON, 7. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Glazbeni festival "Rock in Rio" organiziran u Lisabonu, po prvi puta izvan Brazila, i završen u noći s nedjelje na ponedjeljak koncertom britanskog glazbenika Stinga, privukao je 385 tisuća gledatelja tijekom šest dana, priopćili su organizatori.

"Ostvarili smo jedno od najvećih glazbenih događanja ikad organiziranih", izjavio je brazilski impresario Roberto Medina, promotor festivala koji se održao u glavnom gradu Portugala od 28. do 30. svibnja, te od 4. do 6. lipnja.

Među 70 izvođača koji su nastupili u Lisabonu bili su i Paul McCartney, Britney Spears, hard rock skupina Metallica, Peter Gabriel, Foo Fighters i Sugababes.

Posjećenost je premašila onu mitskog festivala u američkom Woodstocku (1969.), a jedino su tri izdanja "Rock in Rio" organizirana u Brazilu (1985., 1991. i 2001.) bila posjećenija.

Idući festival organizirat će se 2006. u također Lisabonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙