FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

nakon 30 godina uprizorenje gubec bega, premijera 19. lipnja NA JARUNFESTU 2004.

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Nakon 30 godina kazalište "Komedija"priprema uprizorenje rock-opere Gubec beg, koja će biti premijernoizvedena 19. lipnja na Jarunfestu 2004., priopćeno je danas iz togkazališta.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Nakon 30 godina kazalište "Komedija" priprema uprizorenje rock-opere Gubec beg, koja će biti premijerno izvedena 19. lipnja na Jarunfestu 2004., priopćeno je danas iz tog kazališta.

Rock kao glazbena forma uspio je preživjeti do danas i izdržati sve nalete novih glazbenih pravaca, a "Ave Maria" u izvedbi Josipe Lisac i Gupčeve "Zakletve maču" koju je pjevao Branko Blaće, postali su zaštitni znak cijele opere, te su do danas često izvođeni na hrvatskim radio postajama.

U Komediji se nadaju kako će novi Gubec beg biti dostojan starog. Od Vlade Štefančića, koji je uprizorio prvu predstavu, jarunskog "Gupca" preuzima Damir Lončar i Igor Mešin, a od aranžera i dirigenta prve opere Miljenka Prohaske dirigentsku palicu preuzima Veseljko Barešić.

Solisti su Slobodan Mišević, Vanda Winter, Sanja Marin, Ervin Baučić, Massimo, Giuliano, Maksim Hozić i drugi, dok će sjećanje na staru predstavu osvježiti Gubec beg Branko Blaće.

Iz Komedije ističu kako će uz Gubec bega biti izvedene i dvije reprizne predstave: rock opera Jesus Christ Superstar i mjuzikl Kosa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙