FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski pisac Kaminer u zagrebačkom "tamarisu" potpisivao knjige čitateljima

ZAGREB, 29. svibnja 2004. (Hina) - Ruski pisac Wladimir Kaminer, kojiživi i radi u Berlinu, završio je danas jednotjedni boravak uHrvatskoj potpisivanjem svojih knjiga u zagrebačkoj knjižari"Tamaris".
ZAGREB, 29. svibnja 2004. (Hina) - Ruski pisac Wladimir Kaminer, koji živi i radi u Berlinu, završio je danas jednotjedni boravak u Hrvatskoj potpisivanjem svojih knjiga u zagrebačkoj knjižari "Tamaris".

Kaminer je nastupio na Trećem festivalu europske kratke priče, održanom u Zagrebu i Hvaru od 24. do 28. svibnja, na kojem je predstavio novu knjigu "Putovanje u Trulalu", čitao odlomke iz svojih djela i s DJ-jem Yuriyem Gurzhyjem izveo show "Ruski disko", s kojim je obišao svijet.

"To što sam doživio u Hrvatskoj ne mogu ukratko izreći", rekao je danas za Hinu prije susreta koji je organizirao hrvatski izdavač "Fraktura".

"Mislio sam da ću se kao stranac provesti u jednoj nepoznatoj zemlji, da će mi biti ugodno i da ću napisati priču. Jedan tjedan (boravka) za Hrvatsku nije dovoljan jer je ovdje sve kompliciranije. Svaka priča ovdje ima pretpriču i priču koja slijedi", rekao je Kaminer, napominjući kako ne zna bi li Hrvatsku "mogao opisati kao Balkan, Europu, kao oboje, ili nešto treće".

Također je rekao da je njegov show "Ruski disko" ovdje najbolje prošao od svih nastupa izvan Njemačke. "Ljudi su se skidali i bacali odjeću, razbijali čaše... što može značiti da je svaki dan ovdje tako... Ili da vjerujem da je to naša zasluga?" zapitao je Kaminer.

Govoreći o pričama i drugim književnim formama, istaknuo je da je mnogo važnije "ostati u realnosti". "Nešto možeš napisati kao kratki roman, a za neku kratku priču moraš napisati 200 stranica, inače pokvariš materijal", rekao je tridesetsedmogodišnji ruski pisac Wladimir Kaminer i dodao: "U ovom kratkom vremenu imao sam priliku shvatiti da moja generacija ovdje ima svašta ispričati, kao što moji kolege iz Istočne Njemačke i Rusije imaju dva iskustva - komunizma i kapitalizma."

Wladimir Kaminer predstavljen je na Festivalu europske kratke priče kao trenutačno najveća europska književna atrakcija.

Na "Ruskom disku" na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Frankfurtu okupilo se nekoliko tisuća ljudi.

Knjiga "Putovanje u Trulalu", zbirka od pet fiktivnih humorističnih putopisa, predstavljena je prvog dana Festivala.

Wladimir Kaminer rođen je u Moskvi 1967. Od 1990. živi u Berlinu. Jedan je od najtiražnijih mladih autora u Njemačkoj. Objavio je zbirku pripovjedaka "Ruski disko", romane "Vojni rock" i "Berlinske ulice", putopis "Putovanje u Trulalu", autobiografske zapise "Heroji svakodnevice" i zbirku humorističnih pripovjedaka "Moja njemačka knjiga o džungli".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙