FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LEVI'S ZATVARA POGONE U ŠPANJOLSKOJ I SELI IH U SREDIŠNJU EUROPU

BUDIMPEŠTA, 7. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Zbog visokih troškova rada iproblema s konkurentnošću, Levi Strauss & Co. je najavio planove ozatvaranju dva pogona u Španjolskoj te njihovo premještanje u Poljsku,Mađarsku i možda Tursku, pišu mediji.
BUDIMPEŠTA, 7. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Zbog visokih troškova rada i problema s konkurentnošću, Levi Strauss & Co. je najavio planove o zatvaranju dva pogona u Španjolskoj te njihovo premještanje u Poljsku, Mađarsku i možda Tursku, pišu mediji.

Analitičari smatraju da se ta američka kompanija djelomice odlučila na takav potez i zbog slabljenja Levi'sova branda na američkom tržištu. Pridružila se tako brojnim kompanijama koje su najavile da sele proizvodnju u zemlje s nižim proizvodnim troškovima.

Bez posla će tako ostati 453 radnika u Španjolskoj, zemlji koja ionako ima najvišu stopu nezaposlenosti u 'staroj' EU. Od 2001. čak je 40 multinacionalnih kompanija preselilo ili najavilo zatvaranje svojih pogona u toj zemlji, pri čemu je 17.000 radnih mjesta izgubljeno ili će to biti, objavio je španjolski dnevni list La Gaceta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙