FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

THE NEW YORK TIMES: ISTRAŽITELJI IZ GUANTANAMOA POSLANI U IRAK

NEW YORK, 29. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Američki istražitelji izGuantanamoa, obučeni za ispitivanje zarobljenika, prošle su jeseniupućeni u Irak, gdje su odigrali glavnu ulogu u obučavanjuobavještajnih timova u bagdadskom zatvoru Abu Ghraib, izvijestio je usubotu The New York Times.
NEW YORK, 29. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Američki istražitelji iz Guantanamoa, obučeni za ispitivanje zarobljenika, prošle su jeseni upućeni u Irak, gdje su odigrali glavnu ulogu u obučavanju obavještajnih timova u bagdadskom zatvoru Abu Ghraib, izvijestio je u subotu The New York Times.

Pozivajući se na vojnoobavještajne dužnosnike, dnevnik izvješćuje da su timovi iz pomorske baze na Kubi u Iraku imali široke ovlasti prilikom ispitivanja "neprijateljskih boraca", imajući glavnu ulogu u zatvoru Abu Ghraib u prosincu, kada su zabilježena najgora zlostavljanja.

The New York Times tvrdi da su timovi iz Guantanamoa poslani u Irak na 90 dana na inzistiranje stožernog generala Geoffreya Millera, u to vrijeme upravitelja zatvora u Guantanamu.. Miller, novoimenovani upravitelj Abu Ghraiba, je, kako piše taj dnevni list, prošlo ljeto poslan u Irak kako bi preporučio poboljšanja u prikupljanju obavještajnih podataka i operacija vezanih uz uhićenja.

O zlostavljanjima u američkim zatvorima u Iraku uskoro se očekuje detaljno izviješće stožernog generala Georgea Faya.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙