FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČKA PRIJELAZNA UPRAVA TRAŽI "POTPUNU KONTROLU U IRAKU"

BAGDAD, 25. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Vijeće za privremenu upravuIraka u utorak je zatražilo da se 30. lipnja, kada je krajnji rok zaprijenos vlasti na privremenu vladu te zemlje, "Iračanima dade potpunakontrola nad njihovim unutarnjim i vanjskim poslovima".
BAGDAD, 25. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Vijeće za privremenu upravu Iraka u utorak je zatražilo da se 30. lipnja, kada je krajnji rok za prijenos vlasti na privremenu vladu te zemlje, "Iračanima dade potpuna kontrola nad njihovim unutarnjim i vanjskim poslovima".

U priopćenju Vijeća se također kaže kako Bagdad traži da privremena iračka vlada preuzme i potpunu kontrolu nad iračkim oružanim i sigurnosnim snagama, nad prirodnim resursima i nalazištima nafte, Iračkom zakladom za razvoj te nad javnim ustanovama poput zračnih i morskih luka i "ostalim simbolima suverenosti jedne zemlje".

U priopćenju se pozivaju građani, političke snage i civilne organizacije da iznesu vlastito mišljenje o tomu te da "iskažu potporu legitimnim zahtjevima iračkoga naroda".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙