FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosječna zagrebačka neto plaća za ožujak porasla 7,5 posto

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Prosječna neto plaća isplaćena uZagrebu za ožujak iznosila je 5.003 kune, što je za 7,5 posto ili za350 kuna više od prosječne neto plaće za veljaču, objavio je Odjel zastatistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada izaštitu okoliša.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Prosječna neto plaća isplaćena u Zagrebu za ožujak iznosila je 5.003 kune, što je za 7,5 posto ili za 350 kuna više od prosječne neto plaće za veljaču, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Pritom je prosječna neto plaća u gospodarstvu iznosila 5.071 kunu, a u izvangospodarskim djelatnostima 4.859 kuna.

Promatrano po pojednim djelatnostima, najveća prosječna neto plaća za ožujak u Zagrebu isplaćena je u financijskom posredovanju (osim osiguranja i mirovinskih fondova) i iznosila je 9.587 kuna.

Druga po visini prosječna neto plaća u Zagrebu za ožujak isplaćena je u proizvodnji RTV i komunikacijske aparata i opreme i iznosila je 8.640 kuna, slijedi zračni prijevoz sa 7.034 kune, a neznatno zaostaje prosječna plaća u računalnim i srodnim djelatnostima gdje je bila 6.952 kune te u osiguranju i mirovinskim fondovima (osim obveznog osiguranja) koja je iznosila 6.931 kunu.

Najniže prosječne plaće isplaćene su industrijskih radnicima u proizvodnji odjeće, doradi i bojenju krzna, 2.372 kune, preradi kože, izradi galanterije i odjeće, 2.396 kuna i proizvodnji tekstila, 2.883 kune.

Prosječni trošak rada za poslodavce, odnosno prosječna bruto plaća, za ožujak je u Zagrebu iznosila 7.594 kune ili 10,2 posto više nego za veljaču kada je bila 6.894 kune.

Prosječna zagrebačka neto plaća za ožujak pokrivala je 87,5 posto troškova "sindikalne košarice" (minimalni mjesečni troškovi za četveročlanu obitelj koji uključuju troškove za prehranu, stanovanje, prijevoz, higijenu, odijevanje, obrazovanje i kulturu ) koji su po izračunu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u ožujku u Zagrebu iznosili 5.719 kuna i bili su za 28 kuna manji u odnosu na veljaču.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙