FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKA JE ZATRAŽILA DA SE ODREDI TOČAN DATUM ODLASKA MULTINACIONALNIH SNAGA IZ IRAKA

NEW YORK, 4. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Njemačka je u četvrtakpredložila Vijeću sigurnosti UN da odredi točan datum kada ćemultinacionalne snage pod američkim vodstvom napustiti Irak.
NEW YORK, 4. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Njemačka je u četvrtak predložila Vijeću sigurnosti UN da odredi točan datum kada će multinacionalne snage pod američkim vodstvom napustiti Irak.

Njemački veleposlanik u UN-u Gunter Pleuger rekao je da bi postavljanje roka dalo svijetu "važan signal" da Washington doista namjerava poštovati iračku suverenost.

Pleuger je rekao kako bi u rezoluciji Vijeća sigurnosti morao biti "određen točan datum isteka mandata multinacionalnih snaga". Njemačko stajalište slično je stajalištu Francuske, Rusije i Kine.

Njemački veleposlanik u UN predložio je da se prijelaznoj vladi omogući da sama prekine mandat i prije, ako to bude željela.

Pleuger se obratio Vijeću dok je na sjednici bio i irački ministar vanjskih poslova Hoshyar Zebari koji je pozvao multinacionalne snage pod američkim vodstvom da ostanu u Iraku, ali i da poštuju iračku suverenost.

Vijeće sigurnosti još nije odlučilo kada će se glasovati o rezoluciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙