FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REZOLUCIJA O IRAKU: SASTALO SE UN-OVO VIJEĆE SIGURNOSTI

NEW YORK, 3. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Članovi UN-ova Vijeća sigurnostisastali su se u četvrtak poslijepodne u New Yorku kako bi raspravilinacrt američko-britanske rezolucije o prijenosu suvereniteta na Irak.
NEW YORK, 3. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Članovi UN-ova Vijeća sigurnosti sastali su se u četvrtak poslijepodne u New Yorku kako bi raspravili nacrt američko-britanske rezolucije o prijenosu suvereniteta na Irak.

Petnaestorica trebaju najprije čuti izvješće glavnog tajnika Kofija Annana o iračkoj misiji njegova izaslanika Lahdara Brahimija koji je sudjelovao u osnivanju prijelazne iračke vlade čiji je sastav objavljen u utorak.

Odmah nakon toga, irački ministar vanjskih poslova Hoshyar Zebari trebao bi se uključiti u rad skupštine koja je želja čuti i predstavnike nove iračke vlasti.

O tekstu bi se trebalo glasovati za nekoliko dana.

Američki prijedlog koji podupire London, potvrđuje novu prijelaznu iračku vladu, ali snagama koalicije koje ostaju na licu mjesta dopušta da poduzmu sve potrebne mjere radi sigurnosti.

Nekoliko zemalja članica Vijeća, među kojima Kina, Francuska i Rusija, bile su sumnjičave i zatražile su vremensko ograničenje za ostanak snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙