FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAZIN: PAZIN OBILJEŽIO DAN GRADA

PAZIN, 2. lipnja(Hina) - U povodu Dana grada Pazina danas je održanasvečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik NevenRimanić, govoreći o jednogodišnjim dostignućima u gradu, izdvojiosustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na kojem ove godinezavršavaju radovi.
PAZIN, 2. lipnja(Hina) - U povodu Dana grada Pazina danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Neven Rimanić, govoreći o jednogodišnjim dostignućima u gradu, izdvojio sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na kojem ove godine završavaju radovi.

Po njegovim riječima time završava višegodišnja najveća istarska investicija u zaštiti voda u koju su do sada Hrvatske vode, Županija i grad Pazin uložili više od 22 milijuna kuna.

Istarski župan Ivan Jakovčić je, pozdravivši skup, najavio otvaranje industrijske zone Ciburi u Pazinu i nova radna mjesta u njoj, otvorenje zgrade Trgovačkog suda, dovršetak županijskog sjedišta i prenamjenu bivše vojarne.

"Pazin ima ljudske i druge mogućnosti da postane grad koji bez dvojbe može dati pečat razvoju cijele istre", istaknuo je Jakovčić.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručene su i godišnje gradske nagrade i priznanja. Gradski grb dodijeljen je dječjem vrtiću "Olge Ban" koji ove godine proslavlja 100. obljetnicu osnutka i pazinskoj tvrtki "Kamen" za pola stoljeća uspješna poslovanja.

Dan grada obilježava se i kulturnim i športskim priredbama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙