FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DAN ZDRAVIH GRADOVA

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatska mreža zdravih gradovaobilježit će u četvrtak, 20. svibnja, nacionalni Dan zdravih gradovanizom prigodnih aktivnosti kojima će hrvatski gradovi uključeni umrežu predstaviti programe za promicanje zdravlja u svojim sredinama.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatska mreža zdravih gradova obilježit će u četvrtak, 20. svibnja, nacionalni Dan zdravih gradova nizom prigodnih aktivnosti kojima će hrvatski gradovi uključeni u mrežu predstaviti programe za promicanje zdravlja u svojim sredinama.

"Hrvatsku mrežu zdravih gradova danas čini četrdesetak gradova, među kojima je dvadesetak iznimno aktivno", kaže koordinatorica Hrvatske mreže zdravih gradova Selma Šogorić.

Nacionalni Dan zdravih gradova prigoda je da brojni volonteri koji provode programe na lokalnoj razini pokažu što su učinili u protekloj godini dana, kao i da gradske vlasti pokažu što su u tom razdoblju učinili na poboljšanju zdravlja svojih građana, dodala je Šogorić.

Svoj rad će tako sutra predstaviti volonteri Hrvatske mreže zdravih gradova iz Splita, Labina, Zagreba, Gospića, Rijeke, Metkovića i Poreča.

S pokretom "Zdravi grad" u Hrvatskoj se započelo 1986. godine uz potporu Svjetske zdravstvene organizacije, a Zagreb je tada bio jedanaesti europski grad koji se pridružio Europskoj mreži zdravih gradova. Zahvaljujući širenju pokreta 1992. godine osnovana je Hrvatska mreža zdravih gradova, koja danas broji četrdesetak gradova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙