FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ASSAD: SIRIJA SPREMNA SUDJELOVATI U STABILIZACIJI IRAKA

MADRID, 1. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Sirijski predsjednik Bacharal-Assad izjavio je u utorak navečer u Madridu da je Sirija spremnasudjelovati u svim naporima na stabiliziranju Iraka.
MADRID, 1. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Sirijski predsjednik Bachar al-Assad izjavio je u utorak navečer u Madridu da je Sirija spremna sudjelovati u svim naporima na stabiliziranju Iraka.

Na službenoj večeri koju je u kraljevskoj palači priredio kralj Juan Carlos, sirijski je predsjednik istaknuo da je Sirija, "kao što je već potvrdila, spremna sudjelovati u svim međunarodnim naporima kako bi se uklonili čimbenici nereda" u Iraku.

Sirija je spremna sudjelovati u uklanjanju "žarišta napetosti, u stabilizaciji Iraka, u njegovoj obnovi i u porastu životnog standarda iračkog puka", kazao je.

Što se tiče izraelsko-palestinskog sukoba, predsjednik Al-Assad je kazao da Sirija očekuje da će mirovni proces započeti "kada se uklone zapreke koje su bile postavljene na njegovu putu". Početak mirovnog procesa, kazao je, treba se temeljiti "na načelima koja su prihvaćena na mirovnoj konferenciji u Madridu" 1991., a kojom se predviđalo da se arapskim zemljama, u zamjenu za mir, vrate područja okupirana 1967.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙