FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokopane DJEVOJKE POGINULE U PROMETNOJ NESREĆI

VIROVITICA, 1. lipnja 2004. (Hina) - Na Gradskom groblju u Viroviticidanas su pokopane Anita Peula, Sandra Grubić i Tatjana Božo, djevojkekoje su poginule u nedjelju u teškoj prometnoj nesreći u Koriji pokrajVirovitice, te Suzana Kovač-Golić, Virovitičanka koja je u subotunavečer poginula u prometnoj nesreći u Rijeci.
VIROVITICA, 1. lipnja 2004. (Hina) - Na Gradskom groblju u Virovitici danas su pokopane Anita Peula, Sandra Grubić i Tatjana Božo, djevojke koje su poginule u nedjelju u teškoj prometnoj nesreći u Koriji pokraj Virovitice, te Suzana Kovač-Golić, Virovitičanka koja je u subotu navečer poginula u prometnoj nesreći u Rijeci.

U sprovodu mladim Virovitičankama bilo je više tisuća mještana Virovitice i Korije.

Odlukom Gradskog poglavarstva danas je u Virovitici proglašen dan žalosti, pa su otkazane sve zabavne i športske priredbe.

Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije na današnjoj je sjednici u povodu teške nesreće izvanredno na dnevni red uvrstilo točku o sigurnosnom stanju u prometu.

Načelnik Odjela operativnih poslova virovitičko-podravske Policijske uprave Branko Đeri izvijestio je kako se u prvih pet mjeseci ove godine u toj županij dogodila 591 prometna nesreća što je za 107 više nego u isto vrijeme prošle godine.

"Od 1. siječnja do 31. svibnja ove godine poginulo je deset osoba, dvostruko više nego u isto doba lani. Istodobno 28 osoba je teže, a 183 lakše ozlijeđeno", rekao je Đeri.

Županijsko poglavarstvo zatražit će hitan sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta i Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka kako bi se razmotrila mogućnost preusmjerenja teretnog prometa s državne ceste D2 kojom prođe i do 7000 vozila na dan.

"Osim što je preopterećena ta je cesta i dotrajala, puna je rupa i kolotrakova pa ćemo razmotriti mogućnost hitne obnove. Državna cesta D2 inače je predviđena za obnovu po programu Beterment, ali nikako da dođe na red", rekao je župan Begović.

Marko Crnković, koji je poginuo zajedno s djevojkama, pokopan je jučer u Virovitici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙