FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POKOPAN KNJIŽEVNIK DUBRAVKO HORVATIĆ

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Na zagrebačkom groblju Mirogojudanas je pokopan hrvatski književnik Dubravko Horvatić.
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Na zagrebačkom groblju Mirogoju danas je pokopan hrvatski književnik Dubravko Horvatić.

Katolički sprovod vodio je župnik župe Uznesenja Gospodinova u Vrbanima vlč. Mario Tičak, koji je istaknuo kako je Horvatić bio čovjek načela i veliki hrvatski pisac.

Na sprovodu nije bilo drugih govora.

Ispraćaju Dubravka Horvatića osim obitelji nazočili su prijatelji, predstavnici Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske i hrvatski ministar kulture Božo Biškupić.

Dubravko Horvatić (Zagreb, 1939.) umro je 20. svibnja u Zagrebu nakon duge i teške bolesti.

U književnosti se javio 1959. pjesmom u listu "Književna tribina", koji je uređivao Slavko Mihalić te je od tada objavio više od pedeset pjesničkih zbirka i proznih knjiga.

Dobitnik je više književnih nagrada, među kojima nagrada "Ivane Brlić Mažuranić" (1987.), "Miroslava Krleže" (1990.) i "Tina Ujevića" (1996.).

Pojedine pjesme, novele i eseji prevedeni su mu na oko 25 jezika.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman odlikovao ga je Spomenicom Domovinskoga rata, Redom hrvatskoga trolista i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙