FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOBITNICI NAGRADE "VLADIMIRA NAZORA" ZA ŽIVOTNO DJELO I GODIŠNJE NAGRADE

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Nagrada "Vladimir Nazor" za 2003.,za životno djelo, za književnost pripala je Viktoru Žmegaču, za glazbuTonku Niniću, za likovne i primijenjene umjetnosti NivesKavurić-Kurtović, za filmsku umjetnost Iliji Iveziću, za kazališnuumjetnost Iki Škomrlj i za arhitekturu i urbanizam AndrijiMutnjakoviću.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Nagrada "Vladimir Nazor" za 2003., za životno djelo, za književnost pripala je Viktoru Žmegaču, za glazbu Tonku Niniću, za likovne i primijenjene umjetnosti Nives Kavurić-Kurtović, za filmsku umjetnost Iliji Iveziću, za kazališnu umjetnost Iki Škomrlj i za arhitekturu i urbanizam Andriji Mutnjakoviću.

Odluku o nagradama na osnovi prijedloga povjerenstava jednoglasno je donio Odbor "Nagrade Vladimira Nazora" u sastavu Milan Moguš, predsjednik Odbora, Goran Grgić, Jagoda Martinčević, Krešimir Nemec, Ante Peterlić, Jerko Rošin, Feđa Vukić, izvijestila je danas glasnogovornica Ministarstva kulture.

Godišnje nagrade "Vladimira Nazora" dobili su za književnost Renato Baretić za roman "Osmi povjerenik", za glazbu Silvije Foretić za skladbu "Ordinarium missae", za likovne i primijenjene umjetnosti Igor Rončević za izložbu u Domu HDLU-a (rujan/listopad), za filmsku umjetnost Zrinko Ogresta za film "Tu", za kazališnu umjetnost Zvonimir Zoričić za ulogu Filippa u "Trilogiji o ljetovanju" te za arhitekturu i urbanizam Iva Letilović i Morana Vlahović za višestambenu zgradu POS-a u Krapinskim Toplicama.

Nagrade će se uručiti na svečanoj sjednici 19. lipnja u 12 sati u Palači "Dverce" na Katarininu trgu 2 u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙