FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RASPISAN NATJEČAJ ZA NASLOVNU STRANICU KNJIGE "ZAMENHOFOVA ULICA" ROMANA DOBRZINSKOG

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski savez za esperanto raspisaoje natječaj za naslovnu stranicu knjige "Zamenhofova ulica" poljskogautora Romana Dobrzinskog, u hrvatskom prijevodu Domagoja Vidovića,koju će nakladnik honorirati s tisuću kuna.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski savez za esperanto raspisao je natječaj za naslovnu stranicu knjige "Zamenhofova ulica" poljskog autora Romana Dobrzinskog, u hrvatskom prijevodu Domagoja Vidovića, koju će nakladnik honorirati s tisuću kuna.

Knjiga bi trebala izići najesen, u nakladi od tisuću primjeraka, a svi zainteresirani manuskript prijevoda mogu podići u Hrvatskom savezu za esperanto, poručili su iz saveza, dodajući da je natječaj otvoren do 15. listopada.

Poljski novinar Roman Dobrzinsky, tijekom desetogodišnjih susreta s Ludvigom Ch. Zamenhofom, intervjuirao je jedinog preživjelog unuka inicijatora međunarodnog jezika Lazara Ludviga Zamenhofa.

Nije to knjiga samo o obitelji Zamenhof, niti o varšavskoj sudbini Židova, već fascinantan dokument o 20. stoljeću, napominje se u priopćenju.

Knjiga je portret L.L. Zamenhofa, za kojega je Umberto Eco rekao da mu je život fascinantniji od nevjerojatno fascinantne gramatike, a donosi i priču o problemu komuniciranja od Babilonske kule do proširenja Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙