FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo pravosuđa i Državna geodetska uprava raspisale natječaj za geodetsko-katastarske usluge

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - U okviru projekta sređivanjazemljišnih knjiga i katastra Ministarstvo pravosuđa i Državnageodetska uprava objavili su u tisku natječaj za geodetsko-katastarskeusluge izradbe digitalnog ortofoto plana i katastarske izmjere u osamopćina diljem Hrvatske.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - U okviru projekta sređivanja zemljišnih knjiga i katastra Ministarstvo pravosuđa i Državna geodetska uprava objavili su u tisku natječaj za geodetsko-katastarske usluge izradbe digitalnog ortofoto plana i katastarske izmjere u osam općina diljem Hrvatske.

Riječ je o izmjeri 6614 hektara zemlje u Dubrovniku, Splitu, Zagrebu i na otoku Mljetu.

U priopćenju Ureda za provedbu projekta ističe se da se tim natječajem završava ciklus izmjera i izradbe digitalnih ortofoto karata na ukupno 20 "udarnih" mjesta u Hrvatskoj kako bi uspostavila baza zemljišnih podataka (BZP) za što su nedavno Sporazum o ustrojstvu i djelovanju BZP-a potpisali Ministarstvo pravosuđa i Državna geodetska uprava.

Projekt se financira zajmom Svjetske banke (IBRD) od 26 milijuna eura, darovnicom od pet milijuna eura Programa CARDS Europske komisije i sa 6,7 milijuna eura iz državnog proračuna.

Od ukupno 6614 hektara 303 će biti izmjerena u katastarskoj općini Goveđari, s Nacionalnim parkom "Mljetom", jednim od najljepših hrvatskih prirodnih bisera, zatim 1147 hektara u katastarskoj općini Žrnovici, koja je vrlo važna za razvoj Splita, te 1378 hektara na području Velike Gorice, najpropulzivnijeg grada u Hrvatskoj s područjem Plesa, Novog Čiča i Donje Lomnice, te 1086 hektara u neretvanskoj dolini, području opterećenu teškoćama u upravljanju državnom zemljom, stoji u priopćenju.

Osim katastarskih izmjera izradit će se i digitalne ortofoto karte odabranih područja, nastaviti obnova zemljišnih knjiga, tako da se postigne jedinstvo stanja u naravi sa zapisom u katastru i zemljišnim knjigama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙