FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA PETAK, 21. SVIBNJA

ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 21. svibnja.
ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 21. svibnja.

OTOČAC/GOSPIĆ - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetit će Ličko-senjsku županiju u povodu obilježavanja Dana županije. U Otočcu će se susresti s čelništvom grada (u 9 sati), nakon čega će razgledati radove na završetku autoceste Zagreb-Split (tunel Grič u 9,55 sati). U Gospiću će sudjelovati na svečanoj sjednici Županijske skupštine i Poglavarstva (u 11 sati).

GRAČAC - Predsjednik Vlade Ivo Sanader, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i njemački veleposlanik u Hrvatskoj Gebhardt Weiss sudjelovat će otvaranju novosagrađenog naselja "Gračac" koje čini 25 kuća s pripadajućom infrastrukturom. Obitelji koje će useliti u nove kuće privremeno su se koristile imovinom hrvatskih Srba koja će biti vraćena vlasnicima. Naselje je izgrađeno temeljem sporazuma o partnerstvu, sklopljenog 2000. između Njemačkog društva za tehničku suradnju (GTZ) i hrvatske Vlade. Humanitarna udruga GTZ koja djeluje po nalogu njemačke Vlade sagradila je kuće i dio infrastrukture, dok je izgradnju ostalog dijela infrastrukture omogućila hrvatska Vlada (u 10,15 sati).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor obići će romska naselja uoči sjednice Vladina povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome. U sklopu obilaska romskih naselja Kosor će posjetiti Plinarsko naselje i Kozari puteve, a razgovarat će sa stanovništvom i predsjednikom četvrti Trnje Ivanom Bareom (u 11,20 sati).

ŽUPANJA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković pustit će u rad novi pogon za dehidraciju i pletiranje lucerne u tvrtki Kunis koja se bavi uzgojem kunića i proizvodnjom mesa (u 11 sati).

ZAGREB - Sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) nakon čega će biti održana konferencija za novinare (prostorije Zavoda, Margaretska 3 u 13 sati).

VINKOVCI - Potpisivanje memoranduma o razumijevanju između USAID-a i grada Vinkovaca, a u cilju jačanja lokalne samouprave (gradska vijećnica u 12 sati).

ZAGREB - Ured UNICEF-a za Hrvatsku predstavit će projekt "Posvojite školu" koji se provodi u okviru akcije "Stop nasilju među djecom" (prostorije Osnovne škole Ivan Cankar, Cankareva 5 u 12 sati).

ZAGREB - Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) obilježit će 15- godišnjicu osnutka (Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5 u 11 sati).

ZAGREB - Otvaranje 21. međunarodnog Tjedna suvremenog plesa u sklopu kojeg će do 31. svibnja plesne skupine izvesti devetnaest predstava na nekoliko lokacija u Zagrebu (Hrvatsko narodno kazalište u 19,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu koncerta "Klape na šalati" (ŠRC Šalata, kod klizališta u 11 sati). Koncert dalmatinskih klapa grada Zagreba bit će održan 26. svibnja na Šalati

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙