FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUBARAK I PUTIN RAZGOVARALI O SLANJU PROMATRAČA NA PALESTINSKO PODRUČJE

KAIRO, 29. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Egipatski predsjednik HosniMubarak razgovarao je s ruskim kolegom Vladimirom Putinom o slanjumeđunarodnih promatrača na palestinsko područje, javlja vladin dnevnilist Al-Ahram al-Massai u večernjem izdanju.
KAIRO, 29. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Egipatski predsjednik Hosni Mubarak razgovarao je s ruskim kolegom Vladimirom Putinom o slanju međunarodnih promatrača na palestinsko područje, javlja vladin dnevni list Al-Ahram al-Massai u večernjem izdanju.

Mubarak je u subotu otputovao iz Moskve u Kairo nakon trodnevnog posjeta.

Prema pisanju egipatskog dnevnika, prijedlog UN-ova koordinatora za Bliski istok Terjea Roeda-Larsena o slanju međunarodnih promatrača na palestinsko područje "nametnuo se kao tema" razgovora između dvojice državnih poglavara koji su "o njemu opširno raspravljali".

"Moskva ocjenjuje da bi sadašnje prilike mogle potaknuti Izrael da promijeni svoje prijašnje stajalište" o neslanju međunarodnih postrojba, dodaje list. Izrael bi mogao prihvatiti promatrače kako bi pomogao da "uspije plan" premijera Ariela Sharona o povlačenju iz pojasa Gaze, dodaje list.

Egipat je u subotu izvijestio da je na zahtjev Izraela pristao na sigurnosnu ulogu u Gazi, kamo je spreman odmah poslati "stručnjake" koji će pomoći palestinskoj samoupravi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙