FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U PONEDJELJAK NOVE ŽRTVE NASILJA U IRAKU

KUFA, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Dva američka vojnika, jednaIračanka i dvojica iračkih suradnika nizozemskih novinara posljednjesu žrtve nasilja i sukoba u Iraku, doznaje se u ponedjeljak iz višeizvora.
KUFA, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Dva američka vojnika, jedna Iračanka i dvojica iračkih suradnika nizozemskih novinara posljednje su žrtve nasilja i sukoba u Iraku, doznaje se u ponedjeljak iz više izvora.

Dva američka vojnika poginula su u odvojenim sukobima u nedjelju navečer u Kufi, 170 kilometara južno od Bagdada, objavili su svjedoci i koalicijske snage.

U predgrađu Kufe, jedna je 40-godišnja Iračanka poginula kada su njezinu kuću pogodile tenkovske granate i projektili ispaljeni iz helikoptera, javio je izvjestitelj AFP-a.

Nizozemsko udruženje novinara oštro je osudilo otmicu i ubojstvo dvojice Iračana, vozača i tjelohranitelja dvojice stalnih nizozemskih dopisnika iz Iraka. Iračani su oteti u petak a u subotu su pronađeni mrtvi. Radili su za dopisnike nizozemskog De Groene Amsterdammer.

Nešto ranije u ponedjeljak je u eksploziji automobila-bombe u zapadnom dijelu Bagdada poginulo najmanje troje ljudi a 21 osoba je ranjena.

Iz sjedišta američkih snaga u Mosulu stigla je vijest da je preminuo vojnik koji je ranjen prethodnog dana

Do sada je u Iraku poginulo više od 800 američkih vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙