FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TISKAN ČETVRTI SVEZAK IZABRANIH DJELA IVANA LOVRENOVIĆA

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Objavljen je četvrti svezakIzabranih djela bosansko-hercegovačkoga književnika Ivana Lovrenovića"Unutarnja zemlja-Kratki pregled kulturne povijesti Bosne iHercegovine", izvijestio je danas izdavač "Durieux".
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Objavljen je četvrti svezak Izabranih djela bosansko-hercegovačkoga književnika Ivana Lovrenovića "Unutarnja zemlja-Kratki pregled kulturne povijesti Bosne i Hercegovine", izvijestio je danas izdavač "Durieux".

Svezak ima 292 stranice i donosi fotografije najvažnijih kulturnih spomenika, uključujući i one koji su uništeni u razdoblju od 1992. do 1995.

Pogovor je napisao teoretičar i povjesničar kulture Ammiel Alcalay iz New Yorka.

"Unutarnja zemlja", kako napominje izdavač, posljednjih je godina uvelike utjecala na sliku i razumijevanje Bosne i Hercegovine u svijetu.

Knjiga je prevedena u Češkoj, Velikoj Britaniji i Njemačkoj, gdje je tiskana u dva izdanja.

Ediciju od sedam knjiga Lovrenovićevih izabranih djela, zagrebački izdavač Durieux kani dovršiti ove godine. U tisku je peti svezak - Lovrenovićeva rana knjiga "Obašašća i basanja". Ediciju će zaključiti s dvije knjige eseja, žanrom koji taj pisac njeguje od 1993., kada je objavio kroniku Sarajeva pod opsadom "Ex tenebris".

Taj izdavački pothvat Durieuxa omogućen je podrškom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

U ediciji su dosad objavljene knjige "Bosanski Hrvati. Esej o agoniji jedne evropsko-orijentalne mikrokulture", "Putovanje Ivana Frana Jukića" i roman "Liber memorabilium".

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙