FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIM SE UVOĐENJEM POSEBNIH MJERA SIGURNOSTI PRIPREMA ZA DOLAZAK BUSHA

RIM, 31. svibnja 2004. (Hina/AR) - U Rimu će za vrijeme boravkaameričkog predsjednika Georgea Busha biti uvedene posebne mjeresigurnosti, a Nacionalni odbor za red i javnu sigurnost objavio je uponedjeljak neke od njih.
RIM, 31. svibnja 2004. (Hina/AR) - U Rimu će za vrijeme boravka američkog predsjednika Georgea Busha biti uvedene posebne mjere sigurnosti, a Nacionalni odbor za red i javnu sigurnost objavio je u ponedjeljak neke od njih.

Odbor je na svom današnjem sastanku odredio ulice kojima će 4. lipnja prolaziti vojna parada u povodu 60. godišnjice američkog oslobađanja Rima od nacističke okupacije, kao i ulice kojima će se moći kretati najavljeni prosvjednici koji će se tih dana okupljati u Rimu.

Od 3. lipnja poslijepodne sve ulice oko Ville Taverne, rezidencije američkog veleposlanika u rimskoj četvrti Parioli, moraju biti ispražnjene od automobila. Riječ je o golemoj rezidenciji s velikim parkom, uokolo koje neće smjeti biti parkirani automobili.

Povorka, kojom će se 4. lipnja poslijepodne proslaviti oslobađanje Rima, proći će središtem, pa i Trgom Venecija, ali se čini da toj svečanosti američki predsjednik neće prisustvovati. Bush će se, kako se najavljuje, sastati sa 190 veterana, sudionika oslobađanja Rima. Američka vojska iskrcala se kod Anzia, južno od Rima, i 4. lipnja 1944 ušla u glavni grad Italije.

Prema najavama, istoga će dana pacifisti održati manifestaciju protiv rata u Iraku i Bushove administracije. Očekuje se dolazak i nasilnih prosvjednika, pa će biti angažirano 10.000 pripadnika talijanskih snaga sigurnosti. U Rimu će biti i agenti FBI-a. Prosvjednici iz cijele Europe porukama preko interneta zakazuju si sastanak u Rimu.

Za 2. lipnja u glavnom gradu Italije predviđena je vojna parada talijanske vojske u povodu Dana Republike, a najavljeni su i prosvjedi pacifista koji namjeravaju s balonima napunjenima bojama napadati oklopna vozila. U toj paradi trebalo bi sudjelovati 6.000 talijanskih vojnika s najsuvremenijim tehnološkim naoružanjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙