FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RAFAH: HAMAS POZIVA NA MOBILIZACIJU PROTIV IZRAELA

BEJRUT, 20. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Palestinski radikalni pokretHamas pozvao je u četvrtak "sve palestinske snage na opću mobilizacijukako bi se suprostavili cionističkom neprijatelju", dan nakon masakrau Rafahu, u pojasu Gaze.
BEJRUT, 20. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Palestinski radikalni pokret Hamas pozvao je u četvrtak "sve palestinske snage na opću mobilizaciju kako bi se suprostavili cionističkom neprijatelju", dan nakon masakra u Rafahu, u pojasu Gaze.

U priopćenju objavljenom u Bejrutu, Hamas traži od "arapskih čelnika" okupljenih ovog vikenda na summitu u Tunisu da "preuzmu svoju odgovornost i pokrenu pravu inicijativu za obranu i zaštitu palestinskog naroda". Hamas također poziva "arapske, islamske i međunarodne humanitarne organizacije da pomognu ljudima u Rafahu, koji su izgubili obitelj i domove".

U četvrtak je izraelska vojska proširila operacije u Rafahu gdje je ubijeno osam Palestinaca, unatoč međunarodnim apelima i rezoluciji Vijeća sigurnosti koja kritizira Izrael.

Dan ranije je deset Palestinaca između 11 i 18 godina ubijeno u pucnjavi koju je izraelska vojska otvorila na nekoliko stotina prosvjednika u Rafahu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙