FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KHOBAR: SAUDIJSKE SNAGE UŠLE U ZGRADU S TAOCIMA

KHOBAR, 30. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Četrdesetak saudijskih vojnikaušlo je preko krova na zgradu u Khobru u kojoj četiri ili petnaoružanih islamista drži od subote ujutro pedesetak talaca, uglavnomstranaca, javljaju agencije.
KHOBAR, 30. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Četrdesetak saudijskih vojnika ušlo je preko krova na zgradu u Khobru u kojoj četiri ili pet naoružanih islamista drži od subote ujutro pedesetak talaca, uglavnom stranaca, javljaju agencije.

U Washingtonu je veleposlanik Saudijske Arabije princ Bander ben Sultan kazao da su saudijske snage oslobodile sedam američkih talaca.

"Sedam je talaca oslobođeno. Dvojica su ranjena, a petorica su dobro", kazao je ben Sultan za televizijsku postaju Fox. Ben Sultan je rekao da Saudijska Arabija neće pregovarati s otmičarima.

Ova je vijest objavljena je kada su saudijske snage krenule u operaciju okončanja talačke krize, iako nije jasno kako je sedam Amerikanaca oslobođeno.

Vatra iz automatskog oružja i teškog oružja čula se u 2,30 sati po lokalnom vremenu (23,30 po GMT), ozbnačivši tako najvjerojatnije početak operacije okončanja talačke krize.

Otmičari su nešto ranije oslobodili osam osoba koje su otkrile da je u zgradi još pedesetak talaca.

Napadači su tijekom jutra napali dvije zgrade u kojima su smješteni uredi naftne tvrtke i pri tom je ubijeno najmanje deset osoba, a onda u zauzeli šestokatnu zgradu u rezidencijalnom dijelu Khobra.

Sigurnosne su snage 'očistile' ulice oko zgrade i prekinule dovod električne energije u zgradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙