FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JASMINI POPOVIĆ I DRUGI MANDAT U IZVRŠNOM ODBORU MEĐUNARODNE FEDERACIJE NOVINARA

ZAGREB/ATENA, , 29. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednica Sindikatanovinara Hrvatske Jasmina Popović ponovno je, na 25. kongresuMeđunarodne federacije novinara (IFJ) u subotu u Ateni, izabrana začlanicu Izvršnog odbora toga tijela.
ZAGREB/ATENA, , 29. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Jasmina Popović ponovno je, na 25. kongresu Međunarodne federacije novinara (IFJ) u subotu u Ateni, izabrana za članicu Izvršnog odbora toga tijela.

"Izbor Jasmine Popović za članicu IO IFJ u drugi mandat priznanje je njezinu doprinosu učinkovitu radu toga najvišeg izvršnog tijela Svjetske novinarske organizacije, kao i priznanje Sindikatu novinara Hrvatske za njegov rad i rezultate u zaštiti novinara u Hrvatskoj i širenju nužne suradnje među novinarima u cijeloj regiji", rekla je tajnica sindikata novinara hrvatske Marinka Boljkovac Borković.

"Za Izvršni odbor bilo je 27 kandidata iz cijeloga svijeta. U Odbor je ušlo njih 16, od toga šestero iz Europe. Jasmina Popović iz Hrvatske jedina je među njima iz tranzicijskih zemalja", rekla je Boljkovac.

"Presudili su argumenti", rekla je i dodala da je svaki kandidat detaljno objasnio čime se bavi.

Prema riječima tajnice, HND je seminarima i pružanjem pomoći sudjelovao u organiziranju novinarskih sindikata u Srbiji i Crnoj Gori te među novinarima privatnih medija u Makedoniji kao i u stvaranju mostarskoga Udruženja hrvatskih novinara u Bosni i Hercegovini.

Ostali, novi članovi Izvršnoga odbora IFJ-a, dolaze iz Francuske Grčke, Italije, Norveške i Njemačke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙