FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 29. svibnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 29. svibnja 2004. (Hina) -

LOS ANGELES - Osnivači studija Miramax, braća Harvey i Bob Weinstein, otkupili su prava za dokumentarni film Michaela Moorea "Fahreinheit 9/11" od Walt Disney Co., nakon što je Disney, u čijem se vlasništvu nalazi Miramax, odbio distribuirati politički kontroverzni film, objavio je Disney, ne navodeći za koju sumu novca je film ustupljen braći Weinstein iako se već šuška o cifri od šest milijuna dolara. Miramax sada, treba žurno pronaći distributere koji bi film doveli u američka kina prije predsjedničkih izbora u SAD-u u studenom, jer to redatelj Moore silno želi. U filmu, koji je na filmskom festivalu u Cannesu osvojio Zlatnu palmu, Moore preispituje na koji se način predsjednik Bush suočio s napadom 11. rujna 2001., istražuje njegove bliske veze sa Saudijskom Arabijom i tamnu strane američke okupacije Iraka.

LA PAZ - Bolivijska kandidatkinja za Miss Universe, Gabriele Oviedo (21) gnjevni sunarodnjaci su u petak pozvali da odustane od tog natjecanja za Miss svijeta koje bi se trebalo održati idući tjedan, nakon što se opisala kao visokom, bijelom ženom, a ne kratkom indijanskom seljankom. Te primjedbe nesmotrene Gabriele, uzrokovale su veliki gnjeva u Boliviji, jednoj od najsiromašnijih zemalja zapadne hemisfere. Zamjenica bolivijskog ministra kulture Maria Isabel Alvarez Plata osudila je izjave missice kao "rasističke", dok je Istočna konfederacija indijanskih naroda, većinska seljačka grupacija, zatražila njenu ostavku na mjesto predstavnice Bolivije na natjecanju. Oviedo je izjavila lokalnoj televiziji da se osjećala "jako loše" zbog tog razgovora, te da nije namjeravala nikoga uvrijediti.

LUSAKA - Pedesetogodišnji Zambijac objesio se, nakon što ga je njegova žena pronašla u seksualnom odnosu sa kokoši, izvijestila je zambijska policija. Žena je zatekla supruga u nepriličnom činu, kada je pojurila u njihovu kuću kako bi otkrila uzrok buke iz kuće. Policijski glasnogovornik rekao je da je muškarac pokušao ubiti svoju suprugu, ali da je ona uspjela pobjeći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙