FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GIRO: MIHOLJEVIĆU "CIMA COPPI"

BORMIO, 28. svibnja (Hina) - Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević(Alessio-Bianchi) u 18. je etapi utrke "Giro d'Italia" koja se vozi odCles Val di Nona do uspona iznad Bormia u dužni od 118 kilometara,ostvario jedan od najupečatljivijih rezultata u karijeri.
BORMIO, 28. svibnja (Hina) - Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević (Alessio-Bianchi) u 18. je etapi utrke "Giro d'Italia" koja se vozi od Cles Val di Nona do uspona iznad Bormia u dužni od 118 kilometara, ostvario jedan od najupečatljivijih rezultata u karijeri.

Miholjević je, naime, prvi stigao do najviše točke na ovogodišnjem "Giru", Passo di Gavia (2618 metara nadmorske visine), koja se nalazila na ruti današnje etape, te za to ostvarenje osvojio posebnu nagradu koja se naziva "Cima Coppi" po legendarnom talijanskom vozaču iz 40-ih i 50-ih godina prošloga stoljeća (peterostruki pobjednik "Gira", dvostruki pobjednik "Tour de Francea", te dvostruki svjetski prvak i svjetski rekorder u vožnji na jedan sat).

"Cima Coppi" je nagrada koja se na "Giru" dodjeljuje svake godine od 1965. onome vozaču koji prvi stigne do najviše točke na utrci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙