FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: POVIJESNI DAN TALIJANSKE MANJINE

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Cilj etape kroz Hrvatsku ispravno jesmješten ispred predivne rimske arene u Puli te se tako Giro d'Italiana svojem hodočašću mogao dodirnuti i povijesti, piše rimska LaRepubblica u ponedjeljak.
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Cilj etape kroz Hrvatsku ispravno je smješten ispred predivne rimske arene u Puli te se tako Giro d'Italia na svojem hodočašću mogao dodirnuti i povijesti, piše rimska La Repubblica u ponedjeljak.

Sam ulazak biciklista u cilj bio je poput uobičajenih sprinterskih završnica, piše list. Pobjednik Alessandro Petacchi u završnici etape sprintom je pobjegao Amerikancu Rodriguezu a ulazeći u cilj mogao si je "dopustiti i luksuz da pozdravi mnoštvo i pet tisuća Talijana Pule prije no što je pretrgao bijelu ciljnu vrpcu", izvješćuje novinar lista. "Za talijansku manjinu u Istri bio je to dvostruko povijesni dan: dolazak Gira, oduvijek čekanog u svijetu naše zajednice koja se osjeća pritisnuta nacionalizmom Ljubljane i Zagreba, i pobjeda Petacchija jer će etapa do Pule ostati zabilježena u kronikama bicklizma" pošto je Petacchi izjednačio rekord u broju pobjeda na jednom "Giru", piše izvjestitelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙