FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: GORKA SCHEFEROVA PILULA ZA HRVATSKU

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Činjenica da glavni tajnik NATO-aJaap de Hoop Scheffer nije uručio Hrvatskoj pozivnicu na sastanak navrhu zapadnog saveza u Istanbulu predstavlja gorku pilulu za hrvatskuvladu, konstatira austrijska agencija APA.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Činjenica da glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer nije uručio Hrvatskoj pozivnicu na sastanak na vrhu zapadnog saveza u Istanbulu predstavlja gorku pilulu za hrvatsku vladu, konstatira austrijska agencija APA.

Hrvatska vlada uvrstila je pristup NATO-u među svoje političke prioritete, podsjeća agencija, podsjećajući da je posjet hrvatskog premijera Ive Sanadera Vatikanu u siječnju ove godine označio početak velike diplomatske inicijative koja je trebala osigurati naklonost Europe hrvatskim ciljevima.

Sanader je, doduše, posvuda dobio načelnu potporu za hrvatske ambicije vezane za EU i NATO ali ne i konkretne termine za pregovore o pristupu, ističe APA, dodajući da nije izvjesno hoće li šefovi država i vlada članica EU-a na sastanku na vrhu EU-a u lipnju ove godine zaista preporučiti neodložan početak pregovora o pristupu Hrvatske.

U svakom slučaju, ankete pokazuju da potpora građana ulasku Hrvatske u EU polagano kopni a budući da se vladi spočitava da se previše bavi EU-om i NATO-om a premalo unutrašnjim problemima, sada će se moći usredotočiti na Hrvatsku, zaključuje APA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙