FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCHEFFER: HRVATSKA OSTVARILA VELIKI NAPREDAK NA PUTU PREMA EU-U I NATO-U

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatska je ostvarila velikinapredak na svojem putu prema euroatlantskim integracijama, kazao je usrijedu u Zagrebu glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer nakonrazgovora s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatska je ostvarila veliki napredak na svojem putu prema euroatlantskim integracijama, kazao je u srijedu u Zagrebu glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer nakon razgovora s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Glavni tajnik NATO-a u srijedu boravi u jednodnevnom posjetu Hrvatskoj tijekom kojeg će razgovarati s najvišim hrvatskim dužnosnicima, a obratit će se i zastupnicima Hrvatskoga sabora.

"Mislim da je Hrvatska ostvarila vrlo dojmljiv napredak na svojem putu prema euroatlantskim strukturama", rekao je Scheffer nakon razgovora s Mesićem, koji je trajao dulje od predviđenog.

Scheffer i Mesić razgovarali su, kako je rekao glavni tajnik Saveza, o "svim važnim pitanjima povezanim s hrvatskom težnjom da se uključi u euroatlanske strukture".

"Druga važna tema o kojoj smo razgovarali bila je političko stanje u regiji, posebice pitanje Kosova, kao i odnosi i veze Hrvatske sa susjednim zemljama i općenito stanje na Balkanu", kazao je Scheffer.

Ovo je prvi Schefferov posjet Zagrebu otkako je preuzeo dužnost glavnog tajnika NATO-a.

Scheffer će nakon sastanka s premijerom Ivom Sanaderom održati konferenciju za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙