FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCHEFFER SE U SABORU SASTAO SA ŠEKSOM

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Glavni tajnik NATO-a Jaap de HoopScheffer u srijedu je u razgovoru s predsjednikom Hrvatskog saboraVladimirom Šeksom čestitao Hrvatskoj na ostvarenom velikom napretku upribližavanju NATO-u i pohvalio iskazanu spremnost hrvatske Vlade iSabora da ispune sve potrebne uvjete u procesu euroatlantskihintegracija, priopćeno je iz saborske službe za odnose s javnošću.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer u srijedu je u razgovoru s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom čestitao Hrvatskoj na ostvarenom velikom napretku u približavanju NATO-u i pohvalio iskazanu spremnost hrvatske Vlade i Sabora da ispune sve potrebne uvjete u procesu euroatlantskih integracija, priopćeno je iz saborske službe za odnose s javnošću.

Šeks je Schefferu čestitao na proširenju NATO-a primanjem sedam novih članica te izrazio nadu da će i Hrvatska uskoro ući u punopravno članstvo EU i NATO-u, što je prioritet hrvatske Vlade, kaže se u priopćenju.

U tom procesu, prema Šeksovu mišljenju, veliku ulogu ima i Hrvatski sabor, u kojem postoji odlučnost za nastavkom usklađivanja domaćeg zakonodavstva sa standardima NATO-a, osobito u područjima povratka izbjeglica, pravosudne reforme, suradnje s Međunarodnim sudom u Haagu te obrambene reforme.

U vezi s predstojećim summitom šefova država i vlada NATO-a u Istanbulu, Scheffer je izrazio uvjerenje kako će taj savez potvrditi politiku otvorenih vrata za Hrvatsku i ostale zemlje članice Akcijskog plana za članstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙