FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: JOŠ JEDANAEST OPTUŽNICA ZA RATNI ZLOČIN NA OVČARI

BEOGRAD,25.svibnja(Hina) - Tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčevićpodigao je optužnicu protiv još 11 osoba za koje se sumnja da su 20.i 21. studenog 1991. na poljoprivrednom dobru Ovčara u Vukovaru, kaopripadnici Teritorijalne obrane, počinili krivično djelo ratnogzločina, saznaje u utorak beogradski radio B92.
BEOGRAD,25.svibnja(Hina) - Tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević podigao je optužnicu protiv još 11 osoba za koje se sumnja da su 20. i 21. studenog 1991. na poljoprivrednom dobru Ovčara u Vukovaru, kao pripadnici Teritorijalne obrane, počinili krivično djelo ratnog zločina, saznaje u utorak beogradski radio B92.

Glasnogovornik Specijalnog tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je za taj radio i za tv postaju BK Telekom da su svih 11 novooptuženih već u pritvoru, ali da će njihova imena biti naknadno objavljena, možda već sutra, a optužnice su u načelu javne.

"Tužitelj je predložio Vijeću za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu da postupak bude spojen s postupkom koji se već vodi pred tim vijećem, glede slučaja Ovčara. Istraga je predstavljala nešto novo u tom postupku jer je prvi put bilo suradnje s Hrvatskom, gde su i saslušani svjedoci. Optužnica je rezultat svega toga. Pored toga, uspostavljena je dvosmjerna suradnja s Haškim tribunalom, obavljen uvid u dokumentaciju, a istražnom sucu Milanu Alimpiću dopušten je razgovor sa svjedocima u Haagu", rekao je Vekarić.

Vekarić je za beogradsku tv postaju BK Telekom izjavio "da se s novooptuženima broj osumnjičenih za ratni zločin na Ovčari popeo na 17 osoba".

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙