FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA: VIŠE OD 150 RUDARA NASTAVLJA ŠTRAJK GLAĐU ZBOG NEISPLATE DOHODAKA

MOSKVA, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Više od 150 rudara rudnikaEnisejskaja u sibirskoj Kakaziji, među kojima 40 žena, nastavilo je učetvrtak jedanaesti dan štrajka glađu, započet 17. svibnja u znakprosvjeda zbog neisplaćenih osobnih dohodaka.
MOSKVA, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Više od 150 rudara rudnika Enisejskaja u sibirskoj Kakaziji, među kojima 40 žena, nastavilo je u četvrtak jedanaesti dan štrajka glađu, započet 17. svibnja u znak prosvjeda zbog neisplaćenih osobnih dohodaka.

23 rudara morala su u četvrtak, prema naputku liječnika, prekinuti štrajk, a inžinjer Viktor Ševčenko koji obavlja posao šefa minerske službe hitno je u teškom stanju prebačen na odjel kardiologije u lokalnoj bolnici.

U srijedu su rudari odbili svotu novca koju im je ponudio pouzetnik iz Novosibirska Anatolij Mahmudov koji je prije nekoliko mjeseci preuzeo vođenje rudnika, obvezavši se da će do 15. svibnja isplatiti zaostale osobne dohotke radnicima što nije učinio. Rudari su odbili i "pomoć" u iznosu od 40.000 rubalja (1.400 američkih dolara) namijenjenu kupovini mineralne vode i sokova.

Rudnik je s radom prestao u siječnju, jer su rudari odbili nastaviti rad bez plaće. Poslodavac je rudarima dužan 7,8 milijuna rubalja (oko 230.000 eura).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙