FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU NI BLIZU ISPUNJAVANJA SVOJIH CILJEVA O 'ZELENOJ ENERGIJI'

BRUXELLES, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Članice Europske unije (EU)moraju drastično povećati svoju proizvodnju energije iz obnovljivihizvora ako žele ispuniti ciljeve koje su si same postavile prije šestgodina, upozorila je Europska komisija.
BRUXELLES, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Članice Europske unije (EU) moraju drastično povećati svoju proizvodnju energije iz obnovljivih izvora ako žele ispuniti ciljeve koje su si same postavile prije šest godina, upozorila je Europska komisija.

Komisija je objavila da bez značajnog poboljšanja, 15 starih članica EU-a neće ispuniti svoje ciljeve da 12 posto njihove potrošnje energije bude podmirivano iz obnovljivih izvora do 2010.

U svom izvješću, Komisija je kazala da je samo četiri od starih članica na tragu ispunjavanja svojih ciljeva do 2010., i to Danska, Finska, Njemačka i Španjolska, uključujući i cilj da 22 posto potrošnje struje bude pokriveno iz 'zelene energije'.

Ona poziva na akciju u obliku odobravanja poreznih olakšica i subvencija kako bi se ohrabrila proizvodnja energije iz izvora poput vode, vjetra i biogoriva.

"Ovo dolazi u pravo vrijeme budući se Europa suočava s novim povećanjem cijena nafte i poduzima mjere za smanjivanje emisija plinova koji izazivaju efekt staklenika", izjavila je europska povjerenica za energetiku Loyola de Palacio. "Još je vrijeme za zemlje članice da promjene svoje politike tako da obnovljivi izvori mogu konačno dobiti odskočnu dasku u Europi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙