FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi sindikat podupire Konzumove isključene sindikalce

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Predstavnici Novog sindikata,udružena u Hrvatsku udrugu sindikata (HUS), Mario Iveković i TomislavKiš, danas su poduprli 11 isključenih članova Povjereništva sindikalnepodružnice Konzum Zagreb i u priopćenju s tiskovne konferencijepozvali članove sutrašnje Skupštine te sindikalne podružnice dazatraže od predsjednice Sindikata trgovine Hrvatske Ane Kneževićizvješća o razlozima n
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Predstavnici Novog sindikata, udružena u Hrvatsku udrugu sindikata (HUS), Mario Iveković i Tomislav Kiš, danas su poduprli 11 isključenih članova Povjereništva sindikalne podružnice Konzum Zagreb i u priopćenju s tiskovne konferencije pozvali članove sutrašnje Skupštine te sindikalne podružnice da zatraže od predsjednice Sindikata trgovine Hrvatske Ane Knežević izvješća o razlozima njihova isključenja, o radu Sindikata od 2002. i kaznenom postupku protiv nje.

To je neviđen presedan u našoj sindikalnoj praksi jer je gotovo cijelo sindikalno povjereništvo isključeno iz članstva Sindikata trgovine Hrvatske, napominju Iveković i Kiš i traže sindikalnu potporu da ih se vrati u članstvo jer smatraju da nema stvarna razloga zbog kojeg bi bili isključeni.

Navode i kako su u jedanaestorica isključenih tijeku žalbenog postupka jer smatraju da ih se želi na nedemokratski način prekinuti i zaustaviti njihov 10-godišnji sindikalni rad.

Na konferenciji za novinare pozvali su sindikalne članove da od Ane Knežević također zahtijevaju izvješće o trošenju sindikalne članarine i uporabi imovine te o njezinu sudjelovanju u nadzornim odborima što je, kako ističu, suprotno sindikalnim načelima.

Smatraju da je upravo zato što su se usudili javno postaviti takva pitanja, koja su se prešućivala, iz sindikata isključeno 11 članova povjereništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙