FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština dioničara Elke odobrila prodaju Elka kabela d.o.o. menadžmentu

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Skupština dioničara tvorniceelektričnih kabela Elka d.d. na današnjoj je sjednici odobrila Ugovoro prodaji i prijenosu udjela u tvrtki-kćeri Elka kabeli d.o.o. društvuEPM Usluge d.o.o., koje je u vlasništvu sadašnjeg menadžmenta Elkakabela.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Skupština dioničara tvornice električnih kabela Elka d.d. na današnjoj je sjednici odobrila Ugovor o prodaji i prijenosu udjela u tvrtki-kćeri Elka kabeli d.o.o. društvu EPM Usluge d.o.o., koje je u vlasništvu sadašnjeg menadžmenta Elka kabela.

Kako su danas objavili iz Elke, tvrtka EPM Usluge je za stopostotni vlasnički udio u Elka Kabelima ponudila cijenu od 20 milijuna eura. Njihova je ponuda prihvaćena na međunarodnom natječaju, raspisanom u veljači ove godine.

Za kupnju tvrtke Elka kabeli d.o.o. interes je iskazala i Eurocable Group, no na međunarodni se natječaj s obvezujućom ponudom javila samo tvrtka EPM Usluge.

U tvrtku Elka kabeli Elka d.d. je krajem prošle godine izdvojila svoju proizvodnju kablova i imovinu vezanu uz tu proizvodnju, temeljem preporuke financijskih savjetnika CAIB-a.

CAIB-ova preporuka, naima, temeljila se na činjenici da ovakav način nastavka prodaje omogućuje Elki d.d. realiziranje najveće vrijednosti svog kablovskog poslovanja te osigurava budućnost tog poslovanja prodajom kupcu čiji je primarni interes kablovsko poslovanje i njegov daljnji razvoj.

Također, na Skupštini Elke odlučeno je i da se dioničarima isplati dividenda u iznosu od 8,80 kuna po dionici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙