FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

pančić: nisam potpisivao ugovore nakon isteka ministarskog mandata

ZAGREB,27. svibnja(Hina) - Bivši ministar branitelja Ivica Pančićopovrgnuo je danas optužbe iz Vlade da je nakon primopredaje vlastipotpisao ugovor o nabavci opreme za akciju 'Kišobran za dječje srce'.
ZAGREB,27. svibnja(Hina) - Bivši ministar branitelja Ivica Pančić opovrgnuo je danas optužbe iz Vlade da je nakon primopredaje vlasti potpisao ugovor o nabavci opreme za akciju 'Kišobran za dječje srce'.

"Za razliku od Sunčanog Hvara i drugih akcija nove Vlade, u ovom je slučaju sve išlo po proceduri i javnom natječaju", rekao je Pančić novinarima u Saboru.

Pojasnio je da je riječ o ugovoru 'teškom' milijun kuna, koji je potpisao krajem svog mandata, a koji se u Ministarstvo s potpisom dobavljača vratio nakon primopredaje vlasti u prosincu prošle godine.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Vlade je rekla da ima i ugovora s kraja prošle i početka ove godine koji nose potpis bivšeg ministra branitelja Ivice Pančića, dakle nakon što mu je istekao ministarski mandat, ne precizirajući o kojim se ugovorima radi.

"Ako ministrica dokaže da sam bilo što potpisivao nakon isteka mandata, spreman sam snositi posljedice i zauvijek otići iz politike, a zauzvrat od druge strane, tražim da se, pokaže li se suprotno, barem javno ispriča", kazao je.

Pančić je istaknuo da je cijeli slučaj već pojasnio državnom tajniku u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislavu Iviću.

"Ivić je to pojašnjenje prihvatio i nejasno je zbog čega Vlada ponovo poteže to pitanje, osim ako je riječ o još jednom pokušaju da se nađe opravdanje za odustajanje od nerealnih predizbornih obećanja", kazao je Pančić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙