FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSKVA: RATNI ZLOČINI U ČEČENIJI I ZLOSTAVLJANJA U IRAKU NE MOGU SE USPOREĐIVATI

MOSKVA, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Glasnogovornik ruskediplomacije Aleksander Jakovenko smatra, kako je izjavio u četvrtak,da se "ratni zločini" za koje su optuženi pripadnici ruskih vojnihsnaga u Čečeniji i zlostavljanja što su ih provodili američki vojniciu iračkim zatvorima ne mogu uspoređivati.
MOSKVA, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Glasnogovornik ruske diplomacije Aleksander Jakovenko smatra, kako je izjavio u četvrtak, da se "ratni zločini" za koje su optuženi pripadnici ruskih vojnih snaga u Čečeniji i zlostavljanja što su ih provodili američki vojnici u iračkim zatvorima ne mogu uspoređivati.

"Ne možemo povezati ta dva problema", odgovorio je Jakovenko France Presseovu novinaru na konferenciji, nakon objave izvješća agencije Amnesty International u kojemu se Moskva optužuje za "ratne zločine" počinjene u Čečeniji.

S obzirom na nedavno otkriće zlostavljanja što su ih počinili američki vojnici nad iračkim zatvornicima u iračkim zatvorima, Jakovenko je kazao kako se Moskva nada "da je u pogledu navedenih podataka provedena temeljita istraga. Polovinom svibnja ruski su zastupnici takvo ponašanje američkih vojnika ocijenili "nehumanim ponašanjem okupacijskih vojnih snaga".

Rusija i ostale zemlje "čekaju rezultate istraga i pravdu", oprezno je rekao Jakovenko. Na pitanje o mogućnosti da se pokrene postupak protiv ruskih vojnika optuženih za zlodjela u ruskoj kavkaskoj republici Jakovenko je odgovorio: "Već su provedene istrage i sudski procesi u Čečeniji". "Budu li se ruski zakoni kojim slučajem kršili u budućnosti, ruske će vlasti bez sumnje poduzeti sve da se oni poštuju", zaključio je glasnogovornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙