FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČEČENIJA: PREDSJEDNIČKI IZBORI 29. KOLOVOZA

GROZNI, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Predsjednički izbori u Čečeniji,nakon kojih bi trebao biti poznat nasljednik bivšeg predsjednika terepublike Ahmada Kadirova ubijenog u napadu 9. svibnja, održat će se29. kolovoza, izvijestilo je u petak čečensko izborno povjerenstvo.
GROZNI, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Predsjednički izbori u Čečeniji, nakon kojih bi trebao biti poznat nasljednik bivšeg predsjednika te republike Ahmada Kadirova ubijenog u napadu 9. svibnja, održat će se 29. kolovoza, izvijestilo je u petak čečensko izborno povjerenstvo.

Još nisu poznati mogući kandidati. Kadirov je na mjesto predsjednika izabran na osporavanim izborima održanim u toj kavkaskoj republici u listopadu prošle godine. On je bio odani kandidat Moskve koji je vukao sve konce, a njegov je cilj bio dosljedno provoditi politiku Kremlja u toj ruskoj pobunjeničkoj pokrajini.

Kadirovljev 27-godišnji sin Ramzan, koji obavlja dužnost čelnika sigurnosnih službi, nema, prema čečenskom ustavu, dovoljno godina (30) da bi obnašao tu dužnost, a i sam je kazao kako to ne želi.

Borci za neovisnost pobunjeničke pokrajine do sada su odbijali sudjelovati u izborima koji su se odvijali pod budnim okom Moskve, smatrajući ih nelegalnima i u velikoj mjeri lažiranima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙