FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKI ADAC: TRAJEKTIMA JADROLINIJE OCJENA DOVOLJAN

MUENCHEN, 27. svibnja 2004. (Hina) - Trajekti hrvatske tvrtke"Jadrolinija" "Ivan Zajc" i "Marko Polo" dobili su ocjenu "dovoljan" ugodišnjem testu najvećeg njemačkog auto cluba ADAC (AllgemeineDeutsche Automobil Club), objavljenom u četvrtak, koji se svake godineprovodi na drugim linijama.
MUENCHEN, 27. svibnja 2004. (Hina) - Trajekti hrvatske tvrtke "Jadrolinija" "Ivan Zajc" i "Marko Polo" dobili su ocjenu "dovoljan" u godišnjem testu najvećeg njemačkog auto cluba ADAC (Allgemeine Deutsche Automobil Club), objavljenom u četvrtak, koji se svake godine provodi na drugim linijama.

Slabije od hrvatskih trajekata su ocijenjeni jedino jedan grčki i jadan talijanski trajekt koji su dobili ocjenu "manjkav". Od hrvatskih trajekata ove su godine testirani samo trajekti "Ivan Zajc" i "Marko Polo".

Trajekt "Ivan Zajc", koji prometuje na liniji Rijeka-Split, dobio je ocjenu "manjkav" po pitanju stabilnosti i konstrukcije, dok je istovremeno pohvaljena oprema za spašavanje putnika. Kod drugog hrvatskog trajekta, koji plovi na liniji Ancona-Split, glavne su kategorije dobile ocjenu "dovoljan".

ADAC, koji ovaj test provodi od 1996. ove godine je ukupno testirao 34 trajekata u čitavoj Europi. Od toga je 26 trajekata dobilo ocjenu "dobar" ili "vrlo dobar", šest, među kojima su i hrvatski trajekti, ocjenu "dovoljan" te dva ocjenu "manjkav".

Najbolji trajekt na testu je "Excelsior" koji plovi na liniji Palermo - Genova.

Svi trajekti na sjevernoeuropskim linijama su dobili dobre ocjene, dok svi lošije ocijenjeni trajekti plove na sredozemnim linijama. Stručno osoblje ADAC-a, koje se sastoji od pomorskih kapetana, trajekte je ocjenjivalo po kriterijima sigurnosne informacije na brodu, konstrukcije i stabilnosti, zaštite od požara, opreme za spasavanje, komunikacijske opreme te logistike u slučaju havarije.

Ovogodišnji test je pokazao najbolje rezultate od početka testiranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙