FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUBROVNIK: VEČERAS POČINJE DUBROVNIK FILM FESTIVAL

DUBROVNIK, 27. svibnja 2004. (Hina) - Projekcijom filma "Anything Else"redatelja Woody Allena u kinu "Slavica" večeras će u Dubrovniku u 21sat biti otvoren drugi međunarodni Dubrovnik film festival.
DUBROVNIK, 27. svibnja 2004. (Hina) - Projekcijom filma "Anything Else" redatelja Woody Allena u kinu "Slavica" večeras će u Dubrovniku u 21 sat biti otvoren drugi međunarodni Dubrovnik film festival.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istaknula osnivačica i direktorica festivala Ziggy Mrkich, u četiri dana trajanja bit će prikazano 45 filmskih naslova i to 11 cjelovečernjih, 25 kratkih i devet dokumentarnih filmova, a ove godine fokus je na hrvatskim redateljima.

Tako će gledatelji moći vidjeti europsku premijeru filma hrvatskog redatelja Krste Papića "Infekcija" te dva njegova starija rada "Lisice" i "Kad mrtvi zapjevaju", a bit će prikazan i posljednji film Vinka Brešana "Svjedoci".

Program dokumentarnog filma otvorit će slovački film "66 sezona", a prikazat će se i film mlade američke redateljice hrvatskog podrijetla Brende Brkušić "Sloboda iz očaja", koji govori o bijegu njezina oca iz bivše Jugoslavije pred komunističkim režimom.

Dobitnik nagrade "Oscar" za najbolji animirani kratki film 2004. godine "Harvie Krumpet" otvorit će program kratkog filma.

Projekcije će se odvijati u kinu "Sloboda", ljetnom kinu "Slavica" te prostorima kazališta "Marina Držića" a u svakoj kategoriji bit će dodijeljene nagrade za najbolji film, te najboljeg režisera i scenarij.

Nagrada "Libertas" za životno djelo bit će dodijeljena hrvatskom producentu koji radi u Holywoodu Branku Lustigu čiji se dolazak, kazala je Mrkich, očekuje na zatvaranju festivala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙